
Chcete upiecť kačku a neviete ako na to? Kačka má mäso, ktoré je jemné a šťavnaté a vďaka svojmu tukovému obsahu sa dá vynikajúco upiecť. S týmto jednoduchým receptom vaša kačka bude vždy vynikajúca, chutná a šťavnatá. Vyskúšajte a neoľutujete:
Ingrediencie:
- 1 celá kačka (asi 1,5 kg)
- Soľ a čierne korenie
- 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
- 1 strúčik cesnaku, nakrájaný na plátky
- 1 citrón, nakrájaný na kolieska
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
Postup:
- Kačku opatrne opláchnite pod tečúcou vodou a dôkladne ju osušte. Čím suchšia bude koža pred pečením, tým bude chrumkavejšia. Pre zväčšenie povrchu môžete kožu aj nadrezať.
- Kačku osoľte a okorenite zvonku aj zvnútra.
- Kačku položte do pekáč (💡 tip na skvelý pekáč >tu<) na zmes nakrájanej cibule a cesnaku, pridajte tymián a rozmarín. Okolo nej rozložte citrónové kolieska a podlejte asi 200ml vody.
- Pekáč zakryte a dajte ho do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte kačku asi 1 až 1,5 hodiny, až kým nie je mäso mäkké a šťavnaté alebo kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne aspoň 74 °C, čo je minimum pri úprave hydiny. Po upečení, nechajte kačku odpočívať pred krájaním asi 15 minút .
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu. Môžete ju podávať s jemnou zemiakovou kašou, dusenou zeleninou, pečenými zemiakmi alebo červenou kapustou a knedlíkom.
Viac receptov nájdete v kategórii recepty. Nezabudnite nám potom poslať fotografie na náš Facebook alebo Instagram.