fbpx

Kokosové ježe, na ktorých si pochutná celá rodina

Kokosové ježe, na ktorých si pochutná celá rodina

Pripravte si s nami skvelý zákusok, ktorý poteší pri akejkoľvek príležitosti. Recept je jednoduchý a zvládne ho naozaj každý :-). Navyše si môžete prizvať svojich malých pomocníkov, ktorý vám zaručene pomôžu s obaľovaním kokosových ježov.

Kokosové ježe

  • 30 dkg hladkej múky
  • 30 dkg práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 vajcia
  • 2 dcl mlieka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva

Poleva na kokosové ježe:

  • 1 hera
  • 30 dkg práškového cukru
  • 7 polievkových lyžíc kakaa
  • 2 dcl mlieka

Vajcia, olej, med a práškový cukor vymiešame a pridáme mlieko. Všetko spolu zmiešame a pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva. Zmes nalejeme do vymasteného pekáča a pečieme približne 25 minút pri teplote 180 °C. Pred vybraním z rúry otestujeme korpus špáradlom, ktoré pichneme do najvyššieho bodu koláča. V prípade, že nám špáradlo vyjde čisté, je korpus hotový.

Poleva: Heru, práškový cukor a kakaoo povaríme nad vodným kúpeľom. Keď nám začne zmes hustnúť pridáme mlieko.

Následne korpus narežeme do požadovaných tvarov, obaľujeme v poleve a obalíme v kokose.

Dobrú chuť! 🙂

 

Back to top