
Pripravte si s nami skvelý zákusok, ktorý poteší pri akejkoľvek príležitosti. Recept je jednoduchý a zvládne ho naozaj každý :-). Navyše si môžete prizvať svojich malých pomocníkov, ktorý vám zaručene pomôžu s obaľovaním kokosových ježov.
Kokosové ježe
- 30 dkg hladkej múky
- 30 dkg práškového cukru
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 polievkové lyžice medu
- 2 vajcia
- 2 dcl mlieka
- 1 kypriaci prášok do pečiva
Poleva na kokosové ježe:
- 1 hera
- 30 dkg práškového cukru
- 7 polievkových lyžíc kakaa
- 2 dcl mlieka
Vajcia, olej, med a práškový cukor vymiešame a pridáme mlieko. Všetko spolu zmiešame a pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva. Zmes nalejeme do vymasteného pekáča a pečieme približne 25 minút pri teplote 180 °C. Pred vybraním z rúry otestujeme korpus špáradlom, ktoré pichneme do najvyššieho bodu koláča. V prípade, že nám špáradlo vyjde čisté, je korpus hotový.
Poleva: Heru, práškový cukor a kakaoo povaríme nad vodným kúpeľom. Keď nám začne zmes hustnúť pridáme mlieko.
Následne korpus narežeme do požadovaných tvarov, obaľujeme v poleve a obalíme v kokose.
Dobrú chuť! 🙂