Osvedčený recept na jemnučké lievance, ktoré môžete podávať ako raňajky, hlavné jedlo či brunch. Postup je veľmi jednoduchý a zvládne ho naozaj každý.
Lievance
- 200g hladkej múky
- 50g cukor
- 2 vajíčka
- 1x prášok do pečiva
- 1x vanilkový cukor
- 250ml mlieko
- olej
- štipka soli
- Do misky si pridáme múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, žĺtky z 2 vajec, lyžicu oleja, mlieko a štipku soli. Všetko spolu poriadne vymiešame.
- Zo zvyšných 2 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne spoločne s hmotou zmiešame jemne a pomaly ( ! )
- Nakoniec zmes opečieme na panvici vymastenej olejom, na slabučkom ohni. Keď sa hore objavia bubliny otočíme. Podávame so zmesou lesného ovocia, nutelou, domácim džemom alebo čímkoľvek, čo máte radi 👏
Ak vás tento recept zaujal, viac podobných nájdete na našom webe v kategórii “Recepty”. 🙂
Tip:
Ak lievance pripravujete naozaj často, odporúčame zakúpiť si panvicu určenú priamo na nich. Napríklad “Banquet Panvica na 4 lievance Culinaria”, ktorá je navyše za skvelú cenu!
One thought on “Lievance, ktoré stoja za vyskúšanie”
Comments are closed.