fbpx

Ako si vybrať správnu panvicu?

Ako si vybrať správnu panvicu?

Panvice sú neoddeliteľnou súčasťou každej kuchyne. Vybrať si správnu panvicu je veľmi dôležité, keďže vám to uľahčí prípravu jedla a zároveň poskytne dobré a stabilné výsledky, ktorými potešíte vás i vašich najbližších.

Existuje veľa rôznych typov panvíc na trhu, takže vyberanie správnej môže byť niekedy ťažké. Tu sú niektoré veci, na ktoré by ste mali myslieť pri výbere panvice:

Materiál

Panvice sa pochopiteľne vyrábajú z rôznych materiálov, akými sú napríklad nerez, hliník, nehrdzavejúca oceľ, keramika či teflón. Každý z týchto materiálov má svoje vlastnosti a výhody, takže je dôležité poznať ich predtým, ako sa rozhodnete pre konkrétnu panvicu a jasne si zadefinovať, na aký účel bude panvica slúžiť. Napríklad nerezová oceľ je síce odolná proti korózii, ale môže byť ťažká na manipuláciu. Hliník zase zahrieva rýchlo a rovnomerne, ale môže sa ľahko poškodiť a nevydrží dlho.

Veľkosť

Panvice sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, od malých po veľké. Pri vyberaní veľkosti je veľmi dôležité zamyslieť sa nad tým, pre koľko osôb budete pravidelne variť a na aké účely sa bude panvica využívať. Ak panvicu potrebujete na ranné smaženie vajíčok, jednoznačne siahnite po menšej panvici, ktorá vám zaberie menej miesta a bude sa ľahšie skladovať. Ak však potrebujete panvicu na prípravu ázijských jedál pre niekoľko osôb, vyberte si väčšiu wok panvicu.

Dno

Vďaka hrubšiemu dnu si panvica dlhšie udrží teplo a je teda vhodnejšia na prípravu jedál ako hovädzí steak apod. Panvice s tenším dnom si taktiež nájdu uplatnenie, ale sú skôr vhodnejšie na prípravu palaciniek apod.

Rukoväť

Rukoväť by mala byť pohodlná na držanie a dostatočne silná, aby vydržala teplo a neobmedzovala vás nijako pri varení. Ak chcete vaše pokrmy dopekať v rúre, je potrebné nájsť panvicu s rukoväťou vhodnou pre rúry: dajte pozor na to, aby bola vhodná do teploty minimálne 250 °C, vďaka čomu vás nebude obmedzovať pri pripravovaní pokrmov.Vynikajúce panvice za horúce ceny

Zazdieľaj to s priateľmi
Back to top