fbpx

Kuracie prsia v medovo-cesnakovej omáčke

Kuracie prsia v medovo-cesnakovej omáčke

Vyskúšajte tento lahodný a jednoduchý recept, ktorým obzvláštnite tradičné nedeľné obedy.

Medovo-cesnakové kuracie prsia

  • 500g kuracích pŕs (bez kože a kostí)
  • 60g hladkej múky
  • 50g masla
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • sójová omáčka
  • 90g medu
  • jarná cibuľka na dozdobenie
  1. Prsia rozrežeme na polovicu, aby nám vznikli tenšie plátky. Každý plátok osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Do taniera si nasypeme múku a kuracie prsia jemne obalíme z oboch strán. Prebytočnú múku vytrasieme.
  3. Do panvice pridáme olej a kuracie plátky z oboch strán opečieme do zlatista, približne 2-3 minúty. Obrátime a pečieme 2 minúty aj z druhej strany.
  4. Znížime teplotu a na panvici si pripravíme miesto, kam dáme maslo a 2 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno.
  5. Po pridaní cesnaku okamžite miešame a dávame pozor, aby sa nám nespálil.
  6. Pridáme sójovú omáčku, med a dobre premiešame.
  7. Teplotu dáme na minimum, plátky otočíme, aby sa celé obalili v omáčke
  8. V prípade, že je omáčka príliš hustá zriedime s troškou vody a prevaríme.
  9. Podávame so zemiakovou kašou alebo s ryžou. Dobrú chuť.
Zazdieľaj to s priateľmi
Back to top